ITM București a descoperit la un angajator 38 de persoane care lucrau fără contracte de muncă

Inspectorii de muncă din Bucureşti au identificat la un singur angajator 38 de persoane care desfăşurau activităţi de curierat, fără a avea contracte individuale de muncă încheiate în formă scrisă.

„În săptămâna 26.09.2022 – 30.09.2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a desfăşurat acţiuni de control la agenţi economici de pe raza municipiului Bucureşti. Echipele de inspectori de muncă au fost coordonate direct de Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Constantin Bujor.

Doar într-o singură zi, au fost identificate 2 societăţi comerciale, ce au ca obiect principal de activitate curierat, respectiv construcţii. Cu ocazia controalelor efectuate, în data de 30.09.2022, doar la doi angajatori, au fost identificate 43 de persoane care desfăşurau activităţi fără a avea contracte individuale de muncă încheiate în formă scrisă, la un singur angajator fiind identificate 38 de persoane care desfăşurau activităţi de curierat, respectiv 5 persoane, care desfăşurau activitate în domeniul construcţiilor”, potrivit unui comunicat de presă, notează Agerpres.

Cu această ocazie, au fost aplicate sancţiunile maxime prevăzute de lege, pentru nerespectarea art. 16, alin.1 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, precizează sursa citată.

„Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate”, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati