ITM București a mers în control la 77 de benzinării din Capitală. Care sunt rezultatele

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București anunță miercuri că a realizat, începând din 10 martie, controale la 77 de benzinării din Capitală. Anunțul a fost făcut de inspectorul-șef al ITM București, Constantin Bujor.

Potrivit acestuia, au fost verificate mai multe aspecte referitoare la condițiile și relațiile de muncă, scrie Gandul.

„Putem să spunem că la nivelul municipiului Bucureşti au fost atinse, ca obiective, din totalul staţiilor de distribuţie carburanţi auto, peste 90%, urmând ca astăzi să se parcurgă toate aceste puncte de lucru sau unităţi pe care le vom controla”, a afirmat șeful ITM București, Constantin Bujor.

ITM: Au fost aplicate sancțiuni de 26.000 de lei

Oficialul a mai explicat că ITM București a dat cinci amenzi contravenționale, în valoare de 26.000 de lei.

Astfel, din totalul sancţiunilor aplicate, peste 100 de sancţiuni, au fost 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.000 de lei, a precizat sursa citată.

Printre neconformităţile constatate se numără lipsa echipamentului individual de protecţie sau echipament individual de protecţie incomplet, lipsa instruirii în ceea ce priveşte elementele legate de activităţile în mediu exploziv, lipsa autorizaţiei de securitate şi sănătate în muncă, semnalizare de securitate şi sănătate în muncă incompletă, mai spune Bujor.

”În domeniul relaţiilor de muncă: neacordarea sporului pentru munca suplimentară şi prestată în zilele de repaos săptămânal, neinformarea lucrătorilor privind munca de noapte, lipsa dovezii achitărilor drepturilor salariale, sau neevidenţierea timpului de muncă prestat de salariaţi. Noi ca instituţie vrem să fim transparenţi şi în acelaşi timp să atragem atenţia că legislaţia trebuie respectată, mai ales după această perioadă de pandemie, când o serie de angajatori ar trebui să vadă că legislaţia trebuie respectată indiferent de perioada în care îşi desfăşoară activitatea”, a subliniat Constantin Bujor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati