ITM Bucureşti, o primă concluzie despre accidentul de muncă de la Biblioteca Națională

Constantin Bujor, Inspector Şef al ITM Bucureşti, a declarat cu privire la accidentul de muncă de la Biblioteca Națională că ”malurile nu au fost asigurate în totalitate” sau corespunzător, aceasta fiind o primă concluzie, „la o primă imagine” de la faţa locului.

„Nu putem să tragem o concluzie decât după finalizarea cercetării. Ce putem să vă spunem aşa – ca o primă imagine pe care au constatat-o colegii mei la faţa locului – este că nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment. Dar acest lucru îl putem constata doar după ce o să vedem şi o să analizăm condiţiile iniţiale de producere a evenimentului”, a menţionat Constantin Bujor, scrie Agerpres.

Acesta a subliniat că ITM Bucureşti a trimis o echipă la faţa locului pentru a vedea care sunt cauzele şi împrejurările.

„Sancţiunile pot fi de natură contravenţională în limita în care se constată că unele elemente nu au fost asigurate. Spre exemplu, pentru această sprijinire de maluri, sancţiunea conform articolului 39, alin. 9, din legea 319/2006 este de la 5.000 lei la 10.000 lei, dar dacă se constată că acest element a condus la aceste urmări grave, sancţiunea poate ajunge şi la o sancţiune de natură penală. Articolul 349 şi respectiv 350 din Noul Cod de Procedură Penală stabileşte aceste elemente de natură penală.

Cercetarea evenimentului se face, conform legii, cel puţin 15 zile lucrătoare de la data producerii, dar în situaţia în care se va solicita de la IML să ni se comunice acel raport medico-legal – şi dacă este necesară vreo expertiză pentru a vedea şi alte elemente, cercetarea poate să dureze mai mult timp: 30, 60 de zile, depinde de documentele care se vor pune la dispoziţie şi de celelalte elemente care au intervenit în producerea evenimentului”, a mai spus Constantin Bujor.

Şantierul aparţine Primăriei Sector 3, lucrarea fiind subcontratată.

Robert Negoiță: Este o zi tristă şi dificilă pentru comunitatea noastră

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a transmis, luni seară, un mesaj după ce un mal de pământ s-a surpat peste şase muncitori la unul dintre şantierele municipalităţii. ”Este o zi tristă şi dificilă pentru comunitatea noastră”, a transmis primarul.

”Este o zi tristă şi dificilă pentru comunitatea noastră. Ceilalţi trei muncitori care au fost implicaţi în această tragedie au fost salvaţi şi primesc toată atenţia medicală necesară. Ne îndreptăm gândurile către ei, să treacă cu bine peste această cumpănă şi să se însănătoşească rapid. Instituţiile statului au declanşat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanţele în care a fost produs acest accident pe unul dintre şantierele noastre şi aşteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample”, a scris, luni seară, pe Facebook, Robert Negoiţă.

Acesta a transmis şi condoleanţe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati