ITM recomandă segmentarea programului de lucru din cauza căldurii

Temperaturile ridicate din ultimele zile sunt greu de suportat, mai ales de muncitorii de pe șantiere, care sunt nevoiți să lucreze la temperaturi resimțite de peste 50 de grade Celsius, arată un reportaj Euronews. Inspectorii ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) au început controalele, iar angajatorii care nu respectă legea și nu oferă condiții speciale de muncă pe timp de caniculă, au fost amendați.

Muncitorii s-au resemnat și spun că astea sunt condițiile:

“Acum e un pic mai bine, pentru că avem ventilatorul. Dar jos (n. red. în canal) poate să sară de 50-60 de grade Celsius”, spune un muncitor. “Este foarte cald. Astea sunt condițiile. Ce e afară, e dublu jos”, adaugă.

Inspectorii ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) au început controalele, iar angajatorii care nu respectă legea și nu oferă condiții speciale de muncă pe timp de caniculă, au fost amendați.

“În primul rând, e nevoie d easigurarea unei ape minerale carbogazoase, în volum de 2-4 litri pentru fiecare persoană, zilnic, pe schimb. Atunci când se comunică, temperaturile respective depășesc valoarea de 37 de grade două zile consecutive. Angajatorul trebuie să asigure anumite măsuri organizatorice, acordarea unui echipament de protecție. Trebuie să asigure un control medical specific, spații de termoreglare a muncii acolo unde le permite acest lucru și, nu în ultimul rând, ar trebui să segmenteze programul de lucru până la ora 11 și după ora 17”, spune Constantin Bujor, inspector șef ITM București.

sursa: economedia.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati