Iulian Cârlogea, manager public Sector 5, răspunde acuzațiilor lui Nicușor Dan: „Școala I.Gh. Duca se confruntă cu o blocare intenționată din partea administrației PMB”

Iulian Constantin Cârlogea, manager public la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, îi dă replica primarului Nicușor Dan, după ce acesta a postat – pe pagina sa de Facebook – un mesaj în care transmite că elevii Școlii I. Gh. Duca din Sectorul 5 învață în condiții improprii.

Primarul general al Capitalei l-a acuzat pe Cristian Popescu Piedone – primarul Sectorului 5 și contrandidat al său la fotoliul de primar general – că doar a promis că va renova școala, numai că nu a făcut-o.

  • „Elevii Școlii I. Gh. Duca din Sectorul 5 merg la cursuri într-o clădire de birouri, improprie, fără curte pentru activități sportive, pentru că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a promis că o renovează. La aproape 1 an de zile de la mutare, nu e niciun picior de muncitor în această școală”, a acuzat Nicușor Dan în data de 24 aprilie 2024.

Cârlogea: „Școala I.Gh. Duca se confruntă cu o blocare intenționată din partea administrației PMB”

Iulian Constantin Cârlogea a transmis, în urma acestor acuzații, că Nicușor Dan a depășit „limitele bunului simț” și „recurge la promovarea minciunilor și a denigrării contracandidaților”.

Pentru ca lucrările de renovare să demareze, explică acesta, trebuia emisă auroprizația de construcție de către Primăria Generală a Capitalei, condusă de Nicușor Dan. În consecință, mai spune city managerul de la Primăria Sectorului 5, este vorba despre un „blocaj intenționat” din partea lui Nicușor Dan.

„Îmi exprim și eu opinia aici. Deși nu mă așteptam să mă trezesc în această ipostază, ma simt obligat să afirm că domnul Nicușor Dan a depășit limitele bunului simț și recurge la promovarea minciunilor și a denigrării contracandidaților, în cadrul acestei campanii regretabile. Școala IG DUCA se confruntă cu o blocare intenționată din partea administrației PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI, condusă de Primarul Nicușor Dan.

Pentru demararea lucrărilor de reconsolidare și modernizare, trebuia emisă Autorizația de construcție de către PMB, acțiune tergiversată prin eliberarea certificatului de urbanism după o perioadă de 11 luni de la solicitare, desi obligatia de solutionare este reglementata expres de lege, stabilind un termen maxim, și anume 30 de zile”, a explicat Ionuț Constantin Cârlogea.

„Nicușor Dan ar fi preferat să îi țină pe elevi si cadrele didactice în aceleași condiții nesigure…”

Managerul public Iulian Cârlogea a mai notat că nu înțelege atitudinea lui Nicușor Dan, care a demonstrat indiferență față de siguranța copiilor care învață în această școală.

„Astfel, peste 1.000 de copii au fost mutați, în mod nefericit, creând un disconfort real, din cauza faptului că imobilul unde se desfășura activitatea unității de învățământ în cauză, se află în categoria de risc seismic 2.

De neînțeles este atitudinea domnilor Dimitriu (candidat la primăria Sectorului 5) și Nicușor Dan, care ar fi preferat să îi țină pe elevi si cadrele didactice, în aceleași condiții nesigure, demonstrând indiferență față de siguranța acestora. Interpretarea acțiunilor rău intenționate ale respectivelor persoane, în legătură cu aspectul antementionat, o las la latitudinea dvs., dar vă rog însă, să fie una obiectivă.

  • Incompatibilitatea inventată la adresa mea, Iulian Cârlogea, manager public al sectorul 5, contrazisă, în mod oficial, de catre autoritatea competentă( ANI), a avut o țintă precisă, si anume de a leza inteligența dvs. si de a afecta, indirect, imaginea domnului primar, Cristian Popescu Piedone. Se pare ca opinia unora este preluată ca un adevăr absolut. O seară plăcută!”, a transmis Iulian Cârlogea pe pagina de Facebook a lui Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati