JAF de peste 1,2 milioane de lei / 1.400.000 de ţigarete furate dintr-un depozit din București

Percheziții în București şi în Galaţi la persoane bănuite că luna trecută ar fi pătruns într-un depozit de unde ar fi sustras 1.400.000 de ţigarete, în valoare de peste 1,2 milioane de lei.

”La data de 16 iunie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale și Secția 9 Poliție sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat șapte percheziții domiciliare în Capitală și în județul Galați la persoane bănuite că în luna mai a.c. ar fi pătruns într-un depozit de unde ar fi sustras 1.400.000 de țigarete.

Astăzi, polițiștii Capitalei au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și unul în județul Galați și au condus la audieri patru persoane, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse 29 și 42 de ani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu numere false.

Polițiștii Capitalei au declanșat cercetările după ce au fost sesizați că la data de 23 mai a.c. dintr-un depozit din sectorul 2, persoane necunoscute au sustras 140 de baxuri de țigarete.

Din cercetări a reieșit faptul că țigaretele ar fi fost sustrase și ulterior ar fi fost transportate cu autovehicul cu numere false.

  • În urma perchezițiilor polițiștii au ridicat în vederea recuperării prejudiciului de aproximativ 266.000 de euro, patru autoturisme de la persoanele bănuite, iar activitățile de recuperare a prejudiciului continuă.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciul de Investigații Criminale sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și complicitate la furt calificat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu numere false.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, s-a precizat într-un comunicat al DIRECŢIEI GENERALE DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati