Jaf într-un apartament din București, când proprietarii erau plecați în concediu. Prejudiciul este estimat la 13.000 de lei

Un bărbat de 40 de ani este audiat, joi, de poliţiştii din Bucureşti, fiind suspectat că a intrat în locuinţa a două persoane, când acestea erau în concediu, şi a furat un seif cu ceasuri, bijuterii, carduri bancare şi acte de identitate. Prejudiciul este estimat la 13.000 de lei.

Ancheta a început după ce poliţiştii de la Secţia 2 din Bucureşti au fost sesizaţi, la începutul lunii iulie, de către două persoane, prin plângere, cu privire la faptul că, în perioada 25 iunie – 6 iulie, cât timp se aflau în concediu, prin forţarea uşii de acces le-ar fi fost sustrase mai multe bunuri.

”Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat ar fi pătruns în locuinţa respectivă, prin folosirea fără drept a unei chei, de unde ar fi sustras un seif în care se aflau şase ceasuri, bijuterii, două carduri bancare şi acte de identitate. Prejudiciul a fost estimat la 13.000 de lei”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit de comiterea faptei.

”În vederea administrării materialului probator, la data de 25 iulie 2024, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în judeţul Vâlcea. Bărbatul în cauză a fost depistat şi adus la sediul subunităţii, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a arătat sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati