Jandarmeria anunţă că nu va permite depăşirea numărului maxim de participanţi la Bucharest Pride

Jandarmeria dezminte informaţia potrivit căreia ar fi încheiat un acord cu organizatorii marşului Bucharest Pride astfel încât să poată fi depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, potrivit agenției de presă Agerpres.

„Dezminţim informaţia vehiculată în spaţiul public şi facem apel la responsabilitate din partea organizatorului pentru desfăşurarea adunării publice în condiţii de maximă siguranţă şi cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare, astfel încât sănătatea şi securitatea participanţilor şi ale celorlalţi cetăţeni să poată fi asigurate”, se arată într-o informare transmisă, vineri seara, de Jandarmeria Bucureşti.

Potrivi sursei citate, precizările vin ca urmare a informaţiei transmise public de către un reprezentant al Asociaţiei ACCEPT, referitoare la „un acord cu Jandarmeria” care să permită depăşirea numărului maxim de participanţi prevăzut de legislaţia în vigoare cu ocazia marşului Bucharest Pride.

Instituţia aminteşte că nerespectarea numărului de participanţi stabilit de lege şi asumat de organizator atrage răspunderea contravenţională a acestuia.

„Jandarmeria Capitalei va lua toate măsurile pentru ca activitatea declarată să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă pentru toţi cetăţenii şi va urmări, ca de fiecare dată, respectarea prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în informare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati