Jandarmeria București anunță măsuri de ordine şi siguranţă publică la meciul dintre FCSB – Dinamo

Duminică, începând cu ora 21:00, pe Stadionul Arena Naţională din Capitală, va avea loc partida de fotbal dintre echipele FCSB – F.C. Dinamo Bucureşti, din cadrul Ligii I.

Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Peste 500 de jandarmi vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.
Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 18:30, pe baza biletelor şi a documentelor de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare şi epidemiologice.

De asemenea, este obligatorie prezentarea, alături de documentele medicale, a unui document de identitate.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, jandarmii le recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Având în vedere condiţiile speciale privind desfăşurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, pentru a asista din tribune la acest meci de fotbal, trebuie respectate o serie de reguli impuse de organizator şi de legislaţia în vigoare.

Au acces pe stadion următoarele categorii:

– Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

– Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

– Persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul suporterilor echipei FCSB în incinta complexului sportiv se va face prin Bulevardul Basarabia şi Strada Maior Ion Coravu, iar accesul suporterilor echipei Dinamo se va face prin Bulevardul Pierre de Coubertin.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati