Jandarmeria EVACUEAZĂ oamenii din blocurile situate lângă depozitul care arde în Sectorul 6

Jandarmii din Capitală bat la ușile locatarilor din blocurile situate în jurul centrului de colectare a deșeurilor din Sectorul 6 al Capitalei, acolo unde sunt mai multe butelii înăuntru.

Oamenii legii le cer oamenilor să închidă geamurile și să iasă din case, deși fumul este unul extrem de dens.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că locatarii din zonă sunt evacuați. Este vorba despre un bloc de nefamiliști, a precizat el, scrie Digi24.

El a spus că incendiul este sub control, dar că încă nu a fost stins.

”Mirosul de fum ar putea să persiste încă o zi două”

De asemenea, autoritățile le-au recomandat oamenilor să țină geamurile închise, din cauza fumului degajat de incendiu.

În același timp, șeful Gărzii de Mediu spune că aerul în zonă este înecăcios și că mirosul de fum ar putea să persiste încă o zi două.

El spune că e „inadmisibil” ca REMAT-ul care a luat foc să fi primit autorizație de funcționare chiar la câțiva metri de un bloc.

Reamintim că pompierii bucureşteni intervin, sâmbătă după amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un depozit de deşeuri şi a cuprins o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Primele date arată că este vorba despre o clădire care are parter şi etaj în care se află butelii şi alte recipiente sub presiune.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, incendiul a izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor din strada Bârsăneşti.

„Ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi. În interior se găsesc butelii si alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă, din exterior” transmit oficialii ISU.

La locul incendiului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două autoscări, şi o ambulanţă SMURD. Nu sunt persoane rănite.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati