Jandarmeria Română a adus la buget, în primul trimestru, aproape 1,5 milioane de lei

Jandarmeria Română a adus la bugetul de stat, în primul trimestru, aproape un milion și jumătate de lei. De la începutul anului și până în prezent, prin structurile specializate, a executat peste 3000 de misiuni de pază a transporturilor speciale. 

Din totalul acestora, 36,22% au fost executate contra cost, fiind generate venituri în cuantum de aproximativ 1,30 milioane lei, care, potrivit prevederilor legale, sunt vărsate integral la bugetul de stat.

Peste 60 de milioane de euro reprezintă valoarea ultimului transport special asigurat cu pază de efectivele Jandarmeriei Române. Este vorba despre opere de artă clasate în categoria tezaur, care aparțin Muzeului Brukenthal din Sibiu și care au fost transportate în București, pentru expoziția ART SAFARI.

De asemenea, Jandarmeria Română asigură paza a peste 1300 de obiective de importanță deosebită pentru activitatea statului, precum și obiective de interes strategic, sediile instituțiilor diplomatice, instanțe, parchete, dar și obiective economice și financiar-bancare.

Tot în paza Jandarmeriei se află și obiectivele cu valoare strategică în domeniul energiei nucleare, unul dintre cele mai importante obiective din această categorie fiind Centrala Nucleară de la Cernavodă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati