Jandarmeria Română, luată în derâdere după ce amendat oameni care jucau „șah cu zarurile”

Jandarmeria Română a prezentat într-o postare pe Facebook o intervenție care a avut loc în Sectorul 6 al Capitalei. Jandarmii au amendat mai multe persoane care „jucau șah cu zarurile”.

Incidentul a avut loc într-o zonă, aflată între blocuri, într-un „foișor de șah”. Mai multe persoane erau adunat la olaltă și jucau ceva cu zaruri.

Jandarmeria Română: „Șahul nu se joacă cu zaruri”

„«- Șase… Vin jandarmii!» – îl auzim spunând pe unul dintre jucători.

Șahul se juca, de fapt, cu zaruri. Erau 14 persoane. Două dintre acestea, minore, iar, mai mult, un bărbat din grup figura în izolare la domiciliu.

Ce le-a picat la zar? E simplu de intuit! Amenzi pentru constituire de grup și practicarea jocurilor de noroc, precum și pentru nerespectarea regulilor sanitare. Valoarea sancțiunilor: 19.000 de lei. Un fel de șah mat adus de o prezență neașteptată”, transmite Jandarmeria Română pe Facebook.

Zeci de oameni au luat în derâdere postarea Jandarmeriei

Postarea s-a viralizat rapid iar în cinci ore a fost distribuită de peste 270 de ori și a trâns aproximativ, 1.200 de reacții. De asemenea, foarte mulți oameni au comendat, majoritatea luând în derâdere intituția, scrie gandul.ro.

  • „Să vă fie rușine, îmbrăcăți uniforma degeaba!”;
  • „Bravo. Nu m-așteptam să avem jandarmi care știu să citească ce scrie pe un foișor și că șahul nu se joacă cu zaruri. Peste un an o să aflu că aveți și doi jandarmi care știu că remi nu e rentz pentru că nu e cu cărți”;
  • „Unde semnez petiția ca acești apărători vigilenți ai patriei să primească o decorație și o promovare? Să vă dea Dumnezeu sănătate și putere de muncă să stârpiți toate aceste clanuri mafiote care joacă șah cu zaruri”;
  • „Păi da, că la jandarmerie te acceptă doar dacă ești minim campion balcanic de șah. Îl au în sânge. Bat nebunu’ până se face pion”;
  • „Bravo. Ați prins cei mai mari infractori. De cei peste 3000 de copii dispăruți fără urmă în 2020 știți ceva?”;
  • ”Joci barbut în față blocului pe 10 lei. Vin jandarmii și îți zic că n-ai voie că probabil nu plătești taxe pe profit ca la cazino sau (….) Iei amendă 5000 lei. Ppoprire pe cont degeaba că n-ai cont la bănci sau e gol. Revii a 2 a zi și joci pe 100 lei că să scoți banii de amendă”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati