Jeanne du Barry, filmul în care Johnny Depp joacă rolul lui Ludovical XV-lea

În primăvară, filmul de dramă istorică Jeanne du Barry deschidea oficial Festivalul de la Cannes. Ulterior, filmul care marchează revenirea lui Johnny Depp pe marile ecrane a fost lansat oficial mai întâi în Franța, apoi la nivel internațional.

Regizat de Maïwenn Aurélia Nedjma Le Besco, cunoscută sub numele de Maïwenn, care joacă și în rolul personajului principal Jeanne du Barry, filmul s-a bucurat de critici favorabile și a atras atenția publicului printr-un nou rol inedit în cariera celebrului actor american Johnny Depp. Pierre Richard, Benjamin Lavernhe, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory, Melvil Poupaud și India Hair apar de asemenea în roluri de prim-plan.

Dezvăluită așadar unui public select cu ocazia Festivalului de la Cannes din acest an, producția Jeanne du Barry urmărește ascensiunea şi decăderea favoritei regelui Ludovic al XV-lea. Lungmetrajul spune practic povestea ultimei amante a regelui Franței, cunoscută drept Jeanne du Barry. Aceasta a fost fiica nelegitimă a unei croitorese sărace care a urcat în ierarhia socială până la momentul în care a devenit amanta regelui, având o oarecare influență în unele decizii ale acestuia.

Poveste de dragoste într-o perioadă istorică foarte complicată

Jeanne du Barry este o coproducție între Franța, Belgia și Regatul Unit, iar acțiunea se concentrează astfel pe Madame du Barry, urmărind modul în care își folosește inteligența și frumusețea pentru ascensiunea în înalta societate franceză. Între ea și Ludovic al XV-lea de dezvoltă o puternică poveste de dragoste.

Regele Ludovic al XV-lea a întâlnit-o Jeanne în anul 1768, dar aceasta nu putea deveni amantă regală oficială decât dacă avea un titlu nobiliar. Ca rezolvare, a fost găsită rapid o soluție: s-a realizat căsătoria ei cu contele Guillaume du Barry, în același an. În ciuda procedurilor obișnuite în regalitate, liderul Franței s-a mutat cu amanta sa la Versailles, unde relația ei cu regele a scandalizat curtea.

Johnny Depp, o ancoră pentru noul film

Jeanne du Barry este cel de-al şaselea film al actriţei şi regizoarei franceze Maiwenn, în vârstă de 46 de ani, care deține deja premii printre care și cel al juriului festivalului de la Cannes din 2011. Fiind însă primul lungmetraj în care Johnny Depp apare după o pauză îndelungată, se poate considera că succesul la public al producției este asigurată tocmai prin partea de casting.

Actorul care de-a lungul timpului a interpretat diverse roluri unice, având imagini foarte diferite, bifează acum statutul de conducător european, în rolul lui Ludovic al XV-lea, fostul rege al Franței. Înainte ca filmul să fie difuzat la cinema, în social media și către mass-media au fost distribuite unele fotografii tocmai cu Johnny Depp, costumat și machiat pentru a-l interpreta pe Ludovic al XV-lea.

În cariera sa bogată, actorul american s-a remarcat cu roluri precum cele din seria Pirații din Caraibe și din alte filme celebre precum Charlie și fabrica de ciocolată, Alice în Țara Minunilor, Edward Mâini-de-Foarfecă, Legenda Călărețului fără Cap, Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald, Donnie Brasco, Umbre întunecate sau Turistul.

Indiferent ce roluri va mai interpreta, Jonny Depp va fi mereu asociat cu rolul din Pirații din Caraibe, rol care pe care l-a interpretat într-un mod magistral. În plus, filmele, serialele, jocurile video sau păcănelele online cu pirați sunt mereu în topul preferințelor publicului, astfel că multă lume încă se întreabă dacă vom mai avea parte de un nou film din seria Pirații din Caraibe.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati