Joe Biden a anunțat sancțiunile impuse împotriva Rusiei: „Va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunea!”

„Acesta este începutul unei invazii în Ucraina”, a declarat, marți seară, într-o declarație de presă susținută la Casa Albă, președintele SUA, Joe Biden, după ce ordinul președintelui Vladimir Putin de a desfășura trupe rusești în două zone separatiste ale Ucrainei, a căror independență a fost recunoscută luni de Moscova.

Totodată, Joe Biden a anunțat care sunt sancțiunile decise până acest moment de SUA, potrivit Libertatea.

„Anunț prima tranșă de sancțiuni. Au fost luate în coordonare cu partenerii noștri. Sunt 4 blocuri de sancțiuni împotriva a 2 două instituții mari. Vom impune sancțiuni oficialilor din Moscova”, a declarat Joe Biden.

Potrivit președintelui, SUA vor sancționa două bănci mari, Banca Militară și VEB, și interzic accesul Rusiei la piețele financiare din SUA și Europa. „Lucrăm cu Germania ca Nord Stream 2 să nu pornească”, a mai spus Biden, care a precizat și că „începând de miercuri, vom impune de asemenea sancțiuni elitelor rusești și membrilor familiilor lor”.

”Vom impune sancțiuni asupra datoriei suverane, iar asta înseamnă că practic Guvernul rus nu va mai putea să se împrumute din Vest, nu va putea să se împrumute din piețele europene. Pe măsură ce Rusia se pregătește la următoarea mișcare, și noi facem același lucru. Rusia va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunea sa, inclusiv sancțiuni adiționale”, a mai spus Biden.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati