Joe Biden anunță un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: Le vom limita abilitatea de a face afaceri în dolari, lire și yeni

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat joi noi sancțiuni pentru Rusia, după ce Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei.

Președintele american a declarat că Vladimir Putin poartă întreaga responsabilitate pentru atacul Ucrainei și a spus că Rusia se va confrunta cu consecințele din cauza acesteia.

„Putin este agresorul. Putin a ales acest război. Și acum el și țara lui vor suporta consecințele”, a spus Biden, la Casa Albă.

Principalele declarații ale lui Joe Biden, potrivit Digi 24.

– Vom limita abilitatea Rusiei de a face afaceri în dolari, lire și yeni.
– Sancționăm bancile rusești care au active de peste un trilion dolari.
– Azi înghețăm activele a încă 4 bănci rusești, printre care și VTB
– Adăugăm noi nume de oligarhi ruși pe lista sancțiunilor.
– Companiile ruse de stat nu vor mai putea să se împrumute pe piețe globale.
– Aceste decizii vor avea efect pe termen lung.
– Vom tăia jumătate din importurile de servicii Hi-tech.

Mesajul lui Joe Biden se alătură mesajelor transmise în cursul zilei de joi de aliații Occidentali. Premierul britanic, Boris Johnson, a descris atacul Rusiei asupra Ucrainei ca fiind „o acțiune barbară” a lui Vladimir Putin, care „trebuie să se încheie cu un eșec”, în timp ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța va răspunde fără slăbiciune la actul de război al Rusiei.

La rândul său, Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a transmis că „pacea pe continentul nostru a fost zdruncinată”, iar „Rusia folosește forța pentru a încerca să rescrie istoria”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati