Joe Biden nu se opune intențiilor Israelului de a intra în Gaza. Există posibilitatea ca și ostateci americani să fie ținuți de Hamas

0
245
sursa foto: www.wikimedia.org

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele american Joe Biden, premierul israelian Benjamin Netanyahu, afectat de unul dintre cele mai grave atacuri asupra țării sale din ultimele decenii, a adus în discuție posibilitatea de a intra în Gaza. Președintele Biden nu l-a avertizat să nu facă acest lucru, a declarat pentru CNN un oficial american informat despre conversație, potrivit stiripesurse.ro.

În acest sens Joe Biden pregătește o declarație de presă la ora 20.00, în care va vorbi despre situația din Israel.

Decizia lui Biden de a se abține de la a-l îndemna pe Netanyahu să dea dovadă de reținere în perioada imediat următoare atacurilor reflectă în mare parte șocul și amploarea atacului brutal al Hamas asupra Israelului care face ca acest moment să fie diferit, spun oficialii.

Un alt factor care complică și mai mult situația este posibilitatea ca ostatici americani să fie ținuți în Gaza.

Și acum, în timp ce Biden este pregătit să țină al doilea discurs către națiune de la izbucnirea războiului în Israel, președintele și echipa sa de securitate națională sunt foarte conștienți de ceea ce pare a fi o probabilitate tot mai mare ca Netanyahu să facă o incursiune terestră în Gaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.