Joe Biden promite 20 de camioane înspre Fâşia Gaza: „Am primit promisiunea israelienilor şi a preşedintelui egiptean că această trecere va fi deschisă”

1
212
sursa foto: www.wikimedia.org

Preşedintele SUA, Joe Biden, a estimat vineri că ”primele 20 de camioane” cu ajutor umanitar vor intra în Gaza „în următoarele 24 până la 48 de ore”, relatează AFP.

„Am primit promisiunea israelienilor şi a preşedintelui egiptean că această trecere va fi deschisă. Drumul a trebuit să fie reparat, era în stare foarte proastă. Cred că în următoarele 24 până la 48 de ore primele 20 de camioane vor trece graniţa” dintre Egipt şi Gaza, a declarat preşedintele american în marja unei reuniuni SUA-Uniunea Europeană.

În cea de-a 14-a zi a războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat de un atac sângeros fără precedent al Hamas, ONU estimează că cei în jur de 2,4 milioane de locuitori din Gaza – dintre care jumătate sunt copii – se află în pragul „catastrofei” pentru că Israelul le refuză orice acces la apă, electricitate sau combustibil.

Ajutorul internaţional aşteptat de palestinieni în Gaza se acumulează vineri în apropierea frontierei cu Egipt, în timp ce cartiere întregi au fost complet distruse şi peste un milion de persoane au fost strămutate după asediul impus de Israel la 9 octombrie.

Fâşia Gaza era deja supusă unei blocade terestre, maritime şi aeriene de când Hamas a preluat puterea în enclavă în 2007.

Sursa AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.