Jucătorii naționalei României de la EURO 2024 vor fi făcuți cetățeni de onoare ai sectoarelor 4 și 5

Primarii Daniel Băluţă şi Cristian Popescu Piedone propun acordarea titlului de cetăţean de onoare al Sectoarelor 4 şi 5 membrilor echipei naţionale de fotbal, în semn de apreciere pentru cum au reprezentat ţara noastră la EURO 2024.

  • „La iniţiativa celor doi primari, respectiv primarul Sectorului 5, Cristian Popescu – Piedone şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în şedinţele de Consiliu local de la sfârşitul lunii iulie, vor fi adoptate hotărâri ce prevăd ca toţi membrii echipei naţionale de fotbal a României să devină cetăţeni de onoare ai Sectoarelor 5 şi 4. Acest demers al celor doi edili vine drept mulţumire pentru bucuria pe care jucătorii echipei naţionale au adus-o tuturor românilor”, au scris reprezentanţii Primăriei Sectorului 5, vineri, pe Facebook.

Piedone a susţinut că, după zeci de ani, echipa naţională de fotbal a reuşit să unească românii de pretutindeni şi a pus România „din nou pe hartă”. Mai mult, el face apel la toţi primarii să le acorde jucătorilor titlul de cetăţeni de onoare.

  • „Pentru bucuria pe care ne-ați oferit-o, MULȚUMIM! Pentru emoția pe care ne-ați transmis-o, MULȚUMIM! Pentru că ați unit o țară-ntreagă, MULȚUMIM!

Şi pentru că ne mândrim cu voi, eu, în calitate de primar al Sectorului 5 şi Daniel Băluță, în calitate de primar al Sectorului 4, vrem să vă mulțumim prin a vă numi CETĂȚENI DE ONOARE ai sectoarelor 5 şi 4! La sfârşitul lunii, vom adopta această hotărâre în Consiliul Local! Este un gest simbolic, dar care este menit să vă arate aprecierea noastră, a tuturor românilor! Motiv pentru care îi îndemn pe toți primarii din România să facă acest lucru, pentru a-i motiva pe aceşti tineri excepționali!

Îi îndemn şi pe toți primarii din Bucureşti să-şi arate astfel aprecierea fată de cei care au reuşit să ne unească din nou! Pentru edilii care nu vor acest lucru… poate vor vrea cei care urmează să-şi preia mandatele în toamnă! Personal, vreau să vă mulțumesc pentru că ați reuşit să faceți un lucru pe care nu credeam că reuşesc să-l mai văd în viața asta!

  • Mai exact, ați reuşit să faceți ca români din Canada, Australia, Moldova, Spania, Statele Unite ale Americii etc. să se îmbrățişeze, deşi nu se cunoşteau! Ați unit o națiune, pentru că sângele apa nu se face! Mă înclin şi vă respect”, a scris pidone pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati