Judecătoarea acuzată de ANI că nu justifică peste 6 milioane de euro a fost promovată oficial de CSM la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care îi verifică averea

0
334
sursa foto: www.portal.just.ro

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu, acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că nu justifică peste 6 milioane de euro, a fost promovată de Secţia pentru judecători a CSM la Curtea de Apel Bucureşti începând cu 1 ianuarie 2024, potrivit ordinii de zi soluţionate din data de 21 noiembrie 202 (vezi la punctul 27). CSM a aprobat transferul judecătoarei de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit g4media.ro.

Judecătoarea Mazilu figurează deja în componenţa Secţiei a 5-a Civile de la Curtea de Apel Bucureşti, însă potrivit evidenţei nominale a judecătorilor de pe site-ul CSM, judecătoarea Mazilu figurează la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, explicaţia este că judecătoarea Mazilu a fost delegată de câteva luni la Curtea de Apel Bucureşti, acum CSM doar a formalizat practic statutul judecătoarei.

Sursa citată mai notează că pe 11 octombrie 2023, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a descoperit o „diferență nejustificată în cuantum total de ‪30.388.515 Lei, în perioada exercitării funcției publice” în cazul judecătoarei Gabriela Cristina Mazilu de la Tribunalul Bucureşti.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către MAZILU GABRIELA – CRISTINA”, mai precizează ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.