Jumătate din bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire au probleme cu furnizarea agentului termic

Aproape jumătate din apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire din București au probleme cu furnizarea apei calde și căldurii. Cele mai mari probleme sunt în Sectoarele 2 3 și 5. Cauza: două avarii la magistrale și o avarie la CET Progresu, relatează HotNews.ro.

Potrivit aplicației Termoenergetica, 51% din sistemul de termoficare nu funcționează normal, la 12% dintre imobile apa caldă și căldura fiind oprite de tot, iar la aproape 39% agentul termic este sub parametri, adică vine apa caldă, dar e mai mult rece.

”Avem Sectorul 5 pe roșu, adică sunt probleme mai mari deoarece de ieri un cazan de la CET Progresu a suferit o defecțiune, se va remedia în 2-3 zile. Mai avem o avarie în Militari care se remediază astăzi și o avarie pe magistrala 3 sud, care se va remedia tot azi. În felul acesta putem prelua energia din CET Sud ca să dăm în Sectoarele 2 și 3. Sectoarele 2 și 3 în acest moment sunt deficitare, nu sunt oprite, adică vine apă călâie, nu este în parametri. În Sectorul 5 agentul termic este oprit. Avariile pe magistrale s-au produs ieri, avaria de la CET Progresu cam de o săptămână”, a explicat pentru HotNews.ro directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu.

Situația defalcată pe Sectoare este următoarea:

  • Sectorul 1 – 42 imobile nu au deloc apă caldă și căldură, 93 primesc agent termic sub parametri;
  • Sectorul 2 – circa 1.400 de blocuri primesc agent termic sub parametri;
  • Sectorul 3 – circa 1.775 de blocuri primesc agent termic sub parametri, 35 de imobile nu primesc deloc;
  • Sectorul 4 – circa 160 de blocuri primesc agent termic sub parametri, 26 de imobile nu primesc deloc;
  • Sectorul 5 – 700 de blocuri nu primesc deloc agent termic;
  • Sectorul 6 – circa 350 de blocuri nu primesc deloc apă caldă și căldură, iar 200 primesc agent termic sub parametri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati