Jumătate din cele 53 de instituții coordonate de Ministerul Transporturilor vor dispărea, anunță Grindeanu

0
211
Foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că jumătate din cele 53 de instituții coordonate de Ministerul Transporturilor vor dispărea. Unele dintre ele, precum spitalele din subordinea ministerului, vor fi transferate la alte instituții, a mai spus el.

Grindeanu a explicat într-o declarație de presă că spitalele vor fi transferate fie la Ministerul Sănătății, fie la autoritățile locale, fie către universitățile de medicină, potrivit G4Media.

În ceea ce privește comasările, el a dat exemplul instituțiilor control sau certificări din domeniile naval și feroviar, spunând că ”trebuie să fie una singură”.

”O să aud din partea multora că nu respectăm diverse directive europene. Ba le respectăm. O să respectăm întocmai cadrul normativ. Ținta e ca jumătate din aceste instituții să fie comasate sau transferate, cum e cazul spitalelor”, a spus Grindeanu.

Reamintim că legea privind măsurile fiscal-bugetare, ce are ca scop reducerea deficitului bugetar, prevede și dispariția unor instituții de stat prin comasare.

Comasarea unor instituții nu duce neapărat la concedieri, dar un rezultat vizat este scăderea numărului de funcții de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.