Jumătate dintre elevii absolvenți ai programului de învățământ dual din Sectorul 3, angajați la mari companii

Primăria Sectorului 3 a participat, prin Serviciul Politici, Programe și Gestionarea Relațiilor cu Comunitatea , în perioada 5-12 mai, la „Târgul Educațional -Vocația ta”, organizat la Biblioteca Națională a României.  La standul Primăriei Sectorului 3 a fost prezentată oferta educațională de Învățământ Dual pentru anul școlar 2023-2024 care include 13 clase a câte 25 de elevi ce vor fi specializați pe diferite meserii.

În Sectorul 3, doar anul trecut au absolvit 200 de elevi, din care aproximativ 100 au fost angajați de partenerii privați ai programului. Angajatorii care au semnat cele mai multe contracte au fost companiile Engie și Distrigaz. 

Cel mai atractiv program

Programul de învățământ dual din Sectorul 3 a fost în anii trecuți foarte căutat de tinerii bucureșteni datorită ofertei educaționale vaste. Astfel, nu mai puțin de 75% din numărul total de elevi bucureșteni, care s-au înscris la această formă de învățământ, au venit către liceele din Sectorul 3.

Învățământul dual presupune un program școlar combinat care include și pregătire teoretică, dar și un stagiu de ucenicie plătit în cadrul firmelor partenere. Elevii învață o meserie, fiind plătiți pentru asta și au ocazia să primească un loc de muncă în cadrul societăților unde fac practică. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati