Juriul de părinţi a desemnat cele mai bune zece piese ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA

După anunţarea celor şase piese finaliste ale celei de a VI-a ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA, desemnate de un juriu de specialitate, Teatrul Excelsior face cunoscute şi opţiunile juriului alcătuit din părinţi de adolescenţi.

Pentru a treia ediţie consecutiv, piesele înscrise în concurs au fost lecturate şi evaluate nu doar de profesionişti în domeniul teatrului, ci şi de părinţi de adolescenţi, fără a fără a le fi fost divulgate numele concurenţilor. Trei dintre piesele finaliste s-au aflat şi printre preferinţele membrilor acestui juriu, format din părinţi cu profesii şi preocupări diferite: Anca Cernea – designer/ ilustrator, Anca Cristina Ilie – traducător freelancer, Ionuţ Ţăranu – analist programator.

Cele mai bune zece piese apreciate după criteriile juriului format din părinţi:

Ordine şi linişte la cină. Poză pentru vrăbiuţe de Diana Marghiolu (18 ani, Slatina)

Ceasul de Vlad-Cristian Gherghel (15 ani, Bucureşti)

Trezirea de Alexia Gabriela Ghişe (17 ani, Baia Mare)

De ce nu poţi fi normal? de Alexandru Robert Baranov (17 ani, Bucureşti)

Un Cupidon înamorat de Alexandra Ţunea (15 ani, Bozovici, Jud. Caraş-Severin)

Şi acum mă sfârşesc… de Andreea-Bianca Coᚣarcă (16 ani, Liteni, Jud. Suceava)

Spune-mi de Cristina Elena David (15 ani, Hîrlău, Jud. Iaşi)

Rămâne între noi de Diana Oprea (17 ani, Buzău)

Vita Vitae de Antonio Daniel Petrică (15 ani, Giurgiu)

Ultimul capitol de Beatrice Gabriela Iordache (17 ani, Bucureşti)

Juriul de părinţi de adolescenţi şi Teatrul Excelsior îi felicită pe toţi participanţii care s-au înscris la concurs pentru curajul de a scrie o piesă de teatru şi pentru varietatea temelor abordate, dorindu-le totodată să continue să îşi dezvolte abilităţile scrisului şi să iubească teatrul, la fel de mult ca până acum. Fiecare dintre cei zece concurenţi va primi o diplomă specială din partea juriului şi a Teatrului EXCELSIOR, care va fi înmânată personal sau trimisă către cei din ţară după ce va avea loc atelierul de scriere dramatică.

„Din cauza situaţiei excepţionale în care ne aflăm, concursul nu se mai poate desfăşura conform calendarului anunţat iniţial. Noile date la care vor avea loc următoarele etape ale concursului vor fi anunţate atunci când contextul va redeveni favorabil derulării concursului în condiţii normale. Toate detaliile privind metodologia şi calendarul desfăşurării Concursului NEW DRAMA vor putea fi accesate pe site-ul Teatrului EXCELSIOR, în secţiunea dedicată”, anunță Teatrului Excelsior, într-un comunicat.

Organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, Concursul de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA este primul proiect din cadrul programului multianual EXCELSIOR Educaţional care le oferă adolescenţilor pasionaţi de teatru şansa de a-şi vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole realizate în regim profesionist.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati