„Jurnal de introspecţie V”, expoziţie inedită găzduită de Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) invită bucureştenii iubitori de artă să viziteze expoziţia de pictură „Jurnal de introspecţie V” a artistelor Mirela Trăistaru şi Dorothea Fleiss. Deschiderea expoziţiei va avea loc luni, 25 ianuarie, începând cu ora 16:00, la Artoteca BMB, Şos. Mihai Bravu 4.

Mirela Trăistaru este pictor, designer vestimentar, grafician, scenograf, curator, specialist în body-painting şi lucrări monumentale. În prezent are peste 60 de expoziţii personale şi peste 130 de grup, 21 de piese de teatru la care a semnat costumele sau decorul. A participat la bienalele de artă din Lyon, Beijing şi Cairo. De asemenea, are o bogată activitate cinematografică, teatrală şi de televiziune, a informat joi un comunicat de presă al instituției.

Dorothea Fleiss este un artist vizual, cu o bogată experienţă. Lucrările sale au fost expuse în galeriile din întreaga lume, având peste 60 de expoziţii personale şi peste 200 de expoziţii de grup în Europa, Australia, Asia, SUA, America de Sud, Canada şi Africa. A obţinut doctoratul la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

Proiectul „Jurnal de introspecţie V” este un demers artistic care cuprinde compoziţii de pictură, performance şi video. Seria „Jurnal de introspecţie” a fost iniţiată în anul 2014.

Expoziţia, curatoriată de reputatul critic de artă Radu George Serafim şi de Carmen Olteanu, pictor şi doctor în arte plastice, poate fi vizitată în perioada 25 ianuarie – 19 februarie, gratuit, la Artoteca BMB. Ca de fiecare dată, evenimentul se va desfăşura în condiţii de deplină siguranţă atât pentru public, cât şi pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati