Kaufland a pregătit, de Paște, 1.000 de pachete cu mâncare pentru persoane vulnerabile

Anul acesta, Kaufland România, împreună cu voluntarii de la Asociația Șansa Ta, au pregătit la Cantina Socială 1.000 de pachete pentru masa de Paște, care au ajuns la familii nevoiașe și persoane vulnerabile.

Bucătarii și personalul specializat au preparat un meniu festiv special, după rețete tradiționale, pentru a reda atmosfera sărbătorilor pascale în casele acestor familii.

Meniul oferit a cuprins ciorbă de pui, varză călită cu rață, friptură de miel cu cartofi, friptură de porc cu mămăligă, precum și nelipsitele preparate tradiționale – drob, cozonac, ouă roșii și fructe proaspete.

De peste un an, Cantina Socială este locul unde zilnic, de luni până vineri, 1.000 de porții de mâncare sunt distribuite către persoanele vulnerabile din România.

La declanșarea războiului din Ucraina, numărul acestora a fost suplimentat cu încă 1.200 de porții, pentru a le asigura o masă caldă persoanelor refugiate.

De la începutul crizei umanitare, Kaufland s-a implicat sprijinind iniţiative sociale derulate la punctele de trecere vamală, dar şi la centrele pentru refugiaţi. Printre ele se numără colectarea de alimente şi produse de igienă alături de Reţeaua Naţională a Băncilor pentru Alimente. Au fost asigurate şi mese calde pentru refugiaţi, atât prin intermediul Cantinei Sociale, dar și prin alte inițiative.

Angajaţii Kaufland s-au implicat prin găzduirea familiilor de refugiaţi şi donarea de alimente şi alte produse neperisabile. De asemenea, pentru susținerea integrării persoanelor refugiate, Kaufland va dezvolta 300 de locuri de muncă pentru refugiaţi pe parcursul anului 2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati