Kaufland și Banca pentru Alimente colectează alimente și produse de igienă pentru comunitățile defavorizate

Kaufland România continuă tradiția solidarității și organizează o nouă colectă de alimente și produse de igienă pentru comunitățile defavorizate, alături de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente.

  • Inițiativa Cutia cu Fericire se desfășoară la nivel național, în peste 140 de magazine Kaufland.

Până pe 24 aprilie 2023, clienții Kaufland pot dona produse alimentare neperisabile și de igienă, în cutiile special amenajate, după zona caselor de marcat, sprijinind astfel bătrâni, copii, persoane cu dizabilități sau adulți în prag de sărăcie, aflați în grija ONG-urilor partenere ale rețelei.

Produsele ce pot fi donate

Pot fi donate produse alimentare de bază neperisabile (zahăr, făină, ulei, orez, cacao, cereale și paste, sosuri, conserve, ceai și cafea, dulceață, gemuri, creme de ciocolată, chipsuri, snacksuri, pufuleți, ciocolată și dulciuri, condimente, semințe, nuci, fructe uscate, biscuiți) sau produse de igienă personală (periuță și pastă de dinți, săpun, gel de duș, șampon, hârtie igienică, absorbante, scutece pentru copii).

Unde vor fi distribuite produsele donate

Toate produsele vor fi preluate de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Galați, Timișoara, Constanța și Craiova și donate către 150 de organizații care oferă servicii socio-educaționale, de recuperare și rezidențiale. Articolele colectate în magazinele din București vor fi preluate de echipa de la Cantina socială Kaufland și distribuite ulterior beneficiariilor Cantinei –  persoanelor vârstnice, familiilor nevoiașe și altor categorii vulnerabile.

Campania Cutia cu Fericire vine în continuarea colectei desfășurate în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, în cadrul căreia au fost donate circa 4.000 kg de alimente neperisabile. Acestea au fost distribuite către 45 de organizații, care au în grijă 4.044 persoane vulnerabile.

Lista completă a magazinelor Kaufland participante în campania umanitară Cutia cu Fericire poate fi consultată aici.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati