Klaus Iohannis: Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului

Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului, dar există soluţii care pot fi puse în aplicare în acest domeniu, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România.

„Este evident că soluţii există şi, dacă vrem să ne uităm la ce avem, chiar şi în România este suficient să ieşim puţin din Bucureşti. Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului, dar există soluţii în altă parte, ele pot fi văzute, pot fi copiate sau pot fi luate de inspiraţie, însă, în general, nu cred că putem să marşăm pe ideea că noi în România nu ştim ce trebuie făcut şi cum trebuie făcut”, a afirmat şeful statului, în cadrul unui eveniment la care a fost prezent și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

În opinia şefului statului, în Bucureşti, până acum, „s-au făcut mult prea puţine”, scrie Agerpres.

”Cu siguranţă, în perioada următoare lucrurile se vor îmbunătăţi”

„Auzim de la domnul primar general că ştie ce trebuie rezolvat, are soluţii şi, cu siguranţă, în perioada următoare lucrurile se vor îmbunătăţi. Nu-şi doreşte nimeni să meargă în oraş şi să fie prins într-un ambuteiaj, putem să pornim de la premisa simplă că oricine îşi doreşte să se circule fluent. Cum se ajunge acolo, sigur, este o chestiune şi de investiţie, şi de tehnică, şi de planificare”, a spus el.

Iohannis a evidenţiat că „nu există o soluţie minune, cum nu există o reţetă minune”. „Să nu ne imaginăm că este suficient să tragem o linie pe prima bandă. Este poate o idee care duce undeva dacă este combinată cu multe alte măsuri care vin să pună respectivul proiect în practică. Dar, până la urmă, da, este nevoie şi de investiţii substanţiale în infrastructură”, a spus preşedintele.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati