VIDEO Klaus Iohannis cere responsabilitate din partea românilor: Vă invit pe toți să vă vaccinați/ Pandemia nu a dispărut

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că ne mai despart câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un moment în care ne dorim cu toţii să fim alături de familie, de cei dragi şi o să celebrăm Învierea Domnului alături de cei dragi. Preşedintele a precizat că toate restricţiile vor fi ridicate, pentru ca toţi să poată participa la slujbe.

”Ne mai despart câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un moment în care ne dorim cu toţii să fim alături de familie, de cei dragi şi o să celebrăm Învierea Domnului alături de cei dragi. În noaptea de Înviere, retricţiile vor fi ridicate, astfel încât toţi cei care doresc să meargă la slujbă să o poată face.”, a declarat preşedintele.

Acesta a cerut, însă, tuturor responsabilitate.

”Dragi români, haideţi să fim parte a acestui efort şi în noaptea de Înviere”, a mai declarat preşedintele, care a făcut din nou un apel la români să se vaccineze.

”Vaccinarea cât mai multor români înseamnă cât mai puține infectări și decese. Înseamnă eliminarea restricțiilor, sfârșitul pandemiei și revenirea la normalitate.

Chiar dacă am depășit vârful acestui val epidemiologic nu suntem încă în măsură de a renunța de tot la restricții. Restricțiile s-au dovedit corecte, adecate și luate la timp.

Până în acel moment când vom stopa răspândirea virusului trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim: pandemia nu a dispărut. Se impune să fim la fel de vigilenți. Știm că este greu, că de mai bine de un an am renunțat la viața noastră obișnuită. Dar revenirea la normalitate e din ce în ce mai aproape.

Vaccinarea este singura cale de a pune capăt acestei pandemiii și de a ne recâștiga dreptul la o viață normală, fără restricții. Stă în puterea fiecăruia dintre noi așa că vă invit pe toți să vă vaccinați.”

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, marţi, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT în care a fost discutată situaţia de securitate în regiunea Mării Negre şi implicaţiile pentru România.

Şedinţa CSAT a avut loc, marţi, de la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, fiind condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

În cadrul şedinţei a fost analizată starea de securitate în regiunea Mării Negre, în contextul acumulării de trupe ale Federaţiei Ruse pe frontiera de est a Ucrainei, şi implicaţiile pentru ţara noastră.

Astfel, România este interesată de soluţionarea conflictelor prelungite din jurul Mării Negre, iar Ministerul Afacerilor Externe a demarat în acest sens unele iniţiative la nivelul UE, arată un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Tot în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a fost aprobat ca România să retragă forţele din Afganistan, coordonat cu membrii de coaliţie NATO, începând cu 1 mai.

Toţi cei 615 militari şi peste 80 de tone de materiale şi elemente de logistică vor fi extrase cu aeronave militare naţionale şi ale coaliţiei, mai indică sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati