Klaus Iohannis convoacă ședință pentru noi restricții: Voi discuta mâine cu cei responsabili

Preşedintele Klaus Iohannis comentează bilanţul grav de marţi al pandemiei. El spune că a decis să convoace o ședință cu toți responsabilii de gestionarea pandemiei, pentru măsuri restrictive.

”Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă”

„Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii de gestionarea pandemiei, pentru măsuri restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor”, a declarat președintele Iohannis în cadrul unei conferințe de presă. ”Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum.”, a completat acesta.

”Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate.”, a mai spus președintele României.

”Acest coșmar ne arată din păcate că din păcate valul 4 este mult mai pesimist. Campania de vaccinare s-a mișcat mult prea lent, iar pregătirile au fost deficitare.

Acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această cumpănă. Cifrele confirmă că nu s-a făcut ceea ce a trebuit până acum.”, a mai spus șeful statului.

”Vaccinarea este singura soluție”

În același timp, președintele a făcut un nou apel la vaccinare, ca fiind ”singura soluție” care funcționează.

”Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare.

Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare.
Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice.

Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața.”, a afirmat Iohannis.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati