Klaus Iohannis, dat dispărut la Poliţie de un deputat. Sesizarea, depusă la o secţie din Bucureşti

Deputatul AUR Adrian Axinia a depus la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti o cerere pentru a declara dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta şi-a motivat demersul ca urmare a faptului că din data de 18 decembrie 2023 Klaus Werner Iohannis n-a mai întreprins nicio acţiune publică.

Adrian Axinia, deputat AUR, a mers astăzi la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti şi a depus o sesizare privind dispariţia lui Klaus Iohannis, preşedintele României.

Poliţia Română a confirmat faptul că o sesizare privind dispariţia preşedintelui a fost înregistrată, iar procedura spune că agenţii sunt obligaţi să facă cercetări.

„Klaus Werner Iohannis nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023. Acesta este absent complet din spaţiul public, neîndeplinindu-şi obligaţiile legale care îi revin conform fişei postului stabilită de Constituţia României. Spre exemplu, având în vedere masivele proteste de stradă, acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu trasate de Constituţia României conform articolului 80 alineatul 2: „(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, afirmă deputatul AUR, Adrian Axinia.

„Dacă există probleme de sănătate care l-au împiedicat să se prezinte la locul de muncă, ele trebuie cunoscute de angajatorii săi: cetăţenii României. Dacă se află într-o situaţie de suferinţă, creştineşte, am dori să-i fim sprijin”, a arătat deputatul AUR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati