Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe ambasadorul agreat al Republicii Turcia, Özgür Kıvanç Altan, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

1
137

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit marți, 14 februarie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Republicii Turcia, Özgür Kıvanç Altan, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

În discuția cu ambasadorul Republicii Turcia, Özgür Kıvanç Altan, Președintele Klaus Iohannis a reiterat, în contextul catastrofalului cutremur care a lovit Turcia la 6 februarie 2023 și a făcut zeci de mii de victime, solidaritatea României și a poporului român și disponibilitatea de a oferi în continuare sprijin. Președintele României a transmis condoleanțe familiilor afectate și însănătoșire grabnică celor răniți.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat relațiile foarte bune româno-turce, bazate pe Parteneriatul Strategic, pe dialogul politic susținut și pe cooperarea dinamică într-un mare număr de sectoare. De asemenea, Președintele României a salutat decizia comună a celor două țări de înființare în acest an a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, structură care va întări dimensiunea strategică a dialogului bilateral, având în vedere efectele conflictului din Ucraina și evoluțiile în plan regional și global. A fost accentuată, totodată, dimensiunea de cooperare economică, în special comerțul, investițiile, securitatea energetică.

Ambasadorul Özgür Kıvanç Altan a transmis mulțumirile autorităților turce pentru compasiunea și ajutorul oferit de România în aceste momente extrem de dificile pentru țara sa. De asemenea, ambasadorul turc a reiterat obiectivul de a lucra la consolidarea Parteneriatului Strategic în plan bilateral și la coordonarea strânsă în cadrul NATO și la nivel european.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.