Klaus Iohannis nu exclude să-l pună din nou premier pe Florin Cîţu. „Nu e nicio piedică”

Preşedintele Klaus Iohannis nu exclude ideea de a-l pune din nou premier pe Florin Cîţu, căzut ieri prin moţiune de cenzură. Iohannis a mai spus că astăzi vor fi anunțate peste 330 de decese de Covid, numind situația ”o catastrofă”.

Întrebat dacă Florin Cîțu ar putea fi propus iar ca premier, președintele Klaus Iohannis a spus miercuri din Slovenia că orice persoană care strânge o majoritate poate fi desemnată. Șeful statului a mai spus, cu  referire la USR, că ”e greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ți dărâme guvernul”.

De asemenea, întrebat şi dacă fostul şef al PNL, Ludovic Orban, mai poate fi luat în calcul ca variantă de şef al Guvernului, şeful statului nu a dat un răspuns clar.

Iohannis a mai spus că astăzi vor fi anunțate peste 330 de decese de Covid, numind situația ”o catastrofă”.

De ce nu a convocat Iohannis mai repede consultări pentru desemnarea premierului: ”Este nevoie de zile bune ca toată lumea să coboare cu picioarele pe pământ”

„Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului. Am observat după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat această moțiune au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Probabil dumnealor au dărâmat un guvern și habar nu au ce o să se întâmple după aceea, deci nu vin la consultări.

Alții au țopăit pe acolo spunând că vor să suspende președintele. Nu văd ce ar rezolva suspendarea președintelui în relația între partide, dar cu siguranță a creat circ și, probabil, despre asta vorbim. Vor doar circ. Alții au venit în fața microfoanelor cu texte ca și cum acuma prima dată s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi cei care ar fi detonat coaliția și au dus la căderea Guvernului. Eu cred că este nevoie de zile bune până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ.

Această criză e diferită de celelalte, politicienii au început să aibă doar discursuri anti-toți. Fiecare e împotriva fiecăruia, ori așa nu se poate. Doar prin maturitate și nu prin țâfnă se rezolvă această criză guvernamentală. Și să fim sinceri cu noi, cineva trebuie să guverneze țara.

Așa că am considerat că e nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat se stinge un pic și lumea ajunge să-și pună problema bun, acum ce urmează”, a declarat șeful statului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati