Klaus Iohannis reacționează după votul din Consiliul JAI: Dragi români, România nu se oprește aici!

1
856
sursa foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Klaus Iohannis este de părere că lipsa consensului de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Schengen, pe fondul opoziției Austriei, este profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români.

„România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene.

  • Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europeană, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic.

România va continua să acționeze cu responsabilitate, hotărâre și bună credință în direcția consolidării securității interne a Uniunii Europene, așa cum a făcut-o și până acum.

”Dragi români, România nu se oprește aici!”

Mulțumesc tuturor statelor membre și Comisiei Europene care, recunoscând meritele României în securizarea frontierei externe a UE și în consolidarea proiectului european, au susținut aderarea țării noastre. Sprijinul și solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european.
Dragi români, România nu se oprește aici!

Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”, a transmis Klaus Iohannis.

1 COMENTARIU

  1. Johanis a tradat acest popor. Sa isi cheme alti fini sa le dea ce a mai ramas din padurile Romaniei ca noi suportam , ne supunem cuminti ca ni se promite ca o sa traim pe lumea cealalta decent. Sa i fie rusine daca stie ce i aia rusine. Toti cei ce nu au dorit intrarea Romaniei in Schengen sa le dea Dumnezeu sa ajunga sa traiasca cum traieste poporul roman asta le doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.