Klaus Iohannis reacționează în cazul acuzațiilor de plagiat aduse premierului Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un punct de vedere referitor la acuzațiile de plagiat aduse premierului Nicolae Ciucă.

“Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice. Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit.

Până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”, a transmis Administrația Prezidențială, scrie stirileprotv.ro.

Iohannis, în 2014: Un politician prins că a plagiat și numai trei rânduri este obligat să se retragă din politică

În 2014, atunci când Klaus Iohannis candida pentru prima data la președinția României, iar în turul doi s-a luptat cu Victor Ponta, acuzat și el de plagiat, șeful statului a spus că “oriunde în lume un politician prins că a plagiat și numai trei rânduri este obligat să se retragă din politică”.

”Este greșit să fie domnul Victor Ponta președintele României, fiindcă a mințit și speriat pensionarii cum că le-aș tăia pensiile. Și în calitatea mea de profesor cred că este totuși o foarte mare problemă dacă un elev copiază. Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat. Oriunde în lume cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins că a copiat și numai trei rânduri și a plagiat este obligat prin clasa politică să se retragă din politică. La noi, unul dintre aceștia dorește să fie președintele României”, a declarat atunci șeful statului.

Amintim că Press One susține că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati