Klaus Iohannis: Spitalul Universitar de Urgență din Capitală, un exemplu al reformei în sănătate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după ce a efectuat o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, că unitatea medicală este „extraordinar de bine organizată”. Șeful statului a adăugat   că îşi doreşte ca exemplul acesteia să fie folosit atunci când se va construi reforma sistemului de sănătate, după alegeri.

„Am văzut astăzi un spital extraordinar de bine organizat şi cu această ocazie, vreau să îi felicit pe cei doi medici care m-au însoţit, domnul manager, doamna director medical şi întreg personalul de aici. Un spital care a reuşit să pornească dintr-o situaţie complicată care a existat aici în luna martie şi să ajungă să funcţioneze perfect, cu toate că în spital sunt şi persoane fără COVID şi persoane cu COVID, au reuşit să separe fluxurile într-un mod remarcabil şi spitalul funcţionează acum aproape ca şi în condiţii fără pandemie.

Este absolut remarcabil şi îmi doresc foarte mult ca acest exemplu să fie preluat şi mai departe, dar îmi doresc şi ca acest exemplu să fie folosit atunci când, împreună cu domnul ministru al sănătăţii, vom construi întreaga reformă a sistemului de sănătate după alegeri”, a afirmat preşedintele, în cadrul unei declaraţii de presă, potrivit Agerpres.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati