Klaus Iohannis spune că din ianuarie vom primi peste 100.000 de doze de vaccin pe săptămâna

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că după prima tranșă simbolică de 10.000 de vaccinuri, începând din ianuarie, România va primi peste 100.000 de doze de vaccin anti-Covid19 pe săptămână. Președintele a mai spus că toate restricțiile în vigoare rămân valabile și pentru Crăciun și Revelion. ”Dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia”, a spus șeful statului.

Iohannis: Din ianuarie primim peste 100.000 de doze de vaccin/săptămâna

„Dozele de vaccin vin în tranșe. Prima dată vine o tranșă simbolică de 10.000 care va fi administrată în acest an. Începând din ianuarie vin doze mai mari. Credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult, pe măsură ce se poate vaccina mai mult.

În prima etapă va fi vaccinat tot personalul medical. În a două etapă personalul esențial. Și credem că în martie-aprilie-mai va fi faza cu vaccinarea populației.

Vaccinarea este voluntară, nu este nimeni obligat, dar recomandăm pentru că este singura cale de a scăpa de pandemie”, a declarat președintele.

În același timp, șeful statului a precizat că România va avea diferite tipuri de vaccin.

Iohannis: Toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul Nou

”Toate sunt foarte bune, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt sigure și așa vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, să scăpăm de pandemie.
Până atunci însă trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile. Am observat că multă lume e interesată ce va fi de Crăciun și Anul nou: toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul nou.”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că toate restricțiile în vigoare rămân valabile și pentru Crăciun și Revelion, subliniind că efectivele Ministerului de Interne vor fi suplimentate în perioada sărbătorilor, iar cei care nu se conformează vor fi sancționați.

”Dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia”, a spus șeful statului.

”E foarte clar un lucru: aceste măsuri sunt corecte, cu toții vedeți datele comunicate zilnic, oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem zilnic mii de persoane infectate, dar numărul nu mai e în creștere de la o zi la alta, cum a fost în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat, dar nu e momentul pentru relaxare. Până nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm.
Dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati