La 1 decembrie este comemorată Ziua mondială de luptă împotriva SIDA

0
354

În fiecare an, la 1 decembrie este comemorată Ziua mondială de luptă împotriva SIDA. Cu acest prilej, oameni din întreaga lume îşi arată sprijinul pentru persoanele care trăiesc cu HIV, amintindu-şi totodată de cei care au murit din cauza afecţiunilor legate de SIDA, potrivit https://www.unaids.org/.

Ziua mondială de luptă împotriva SIDA rămâne la fel de relevantă astăzi, amintind oamenilor şi guvernelor că HIV nu a dispărut. Este în continuare nevoie de eforturi pentru a creşte gradul de conştientizare a impactului HIV asupra vieţii oamenilor, pentru a pune capăt stigmatizării şi discriminării şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor care trăiesc cu HIV.

Fiecare Zi mondială de luptă împotriva SIDA se concentrează pe o anumită temă. În 2023 tema este „Let Communities Lead”. Mesajul „Let Communities Lead” se află în centrul activităţilor care se desfăşoară pe tot parcursul lunii noiembrie, atingând un punct culminant de Ziua mondială de luptă împotriva SIDA, la 1 decembrie, şi continuă pe tot parcursul lunii decembrie.

Omenirea poate pune capăt SIDA, iar comunităţile sunt deschizătoare de drumuri. Organizaţii ale comunităţilor care trăiesc cu HIV, care sunt expuse riscului sau care sunt afectate de HIV, se află în prima linie de progres în răspunsul la HIV. În 2023, această Zi mondială de luptă împotriva SIDA este mai mult decât o sărbătoare a realizărilor comunităţilor, este un apel la acţiune pentru a permite şi pentru a sprijini comunităţile în rolurile lor de conducere în această luptă. Rolurile de conducere ale comunităţilor trebuie să devină esenţiale în toate planurile şi programele privind HIV şi în formularea, bugetarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea acestora, conform https://www.unaids.org/.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.