La ce să fim atenți când mergem la restaurant și ce trebuie să facem

Raed Arafat a vorbit la despre redeschiderea restaurantelor și a menționat câteva aspecte foarte importante. Clienții trebuie să știe în primul rând că o unitate de alimentație nu trebuie să fie plină, pentru că dacă ar fi așa, înseamnă că nu se respectă niște reguli. Apoi, e bine să se spele pe mâini după ce mănâncă, sau să se dezinfecteze, iar dacă doar stau de vorbă, șeful DSU recomandă să se poarte mască.

De asemenea, spune Raed Arafat, clientul trebuie să vadă că ospătarii poartă mască tot timpul și că își dezinfectează mâinile dacă trec de la o masă la alta.

“Cei care merg la restaurant trebuie să știe că este o limită – trebuie să vadă că nu este ocupată toată capacitatea. O să vedem cât stabilește Ministerul Sănătății, dar va fi în jur de 50% cel mai probabil. Deci capacitatea restaurantului nu poate fi ocupată la maxim.

Dacă vezi toate mesele pline, una lângă cealaltă, înseamnă că nu se respectă regulile. Dar nu cred că cineva va face acest lucru și cred că se va respecta această măsură. Poate se păstrează mesele, dar va fi scris pe unele „nu se stă la această masă”, a precizat Arafat pentru Digi24.

”Chestia cu mănușile să știți că nu este o chestiune foarte necesară, ba, mai mult, dă un sentiment fals de siguranță. Mănușile nu sunt atât de importante, cât dezinfectarea. Faptul că ai mănuși pe mână, trebuie după fiecare client fie să te dezinfectezi, fie să schimbi mănușile.

Nici măcar cine le poartă nu este protejat, pentru că își atinge fața cu mănușa și tot acolo este. Așa că, mai degrabă, important este să observăm că chelnerii, ospătarii se spală pe mâini, se dezinfectează… Și astea le-am văzut la o terasă unde am fost. Chelnerul, după fiecare masă mergea la o butelie de dezinfectant și se dezinfecta.

Antreprenorii din acest sector trebuie să facă o procedură prin care să oblige personalul să se dezinfecteze între fiecare client și celălalt, între fiecare masă și cealaltă. Chiar dacă este un cost în plus, este cea mai bună metodă de a proteja și personalul și să-l păstrezi să lucreze.

Purtarea măștii pentru personal este obligatorie. Cel care stă la masă nu va putea să mănânce cu mască, dar poate a mâncat și dacă stau de vorbă și poartă mască se protejează mai bine.

Important este că dacă ești în restaurant, trebuie să vezi că ospătarii poartă mască, dezinfecția pe mâini. Persoanele care au mâncat au atins tacâmuri, trebuie să se spele sau să se dezinfecteze.

Asta trebuie să ne intre în sânge în perioada asta. Și nu ne ajută numai să ne protejăm de COVID, în final ne va proteja și de gripa sezonieră”, a conchis acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati