La fiecare trei secunde, în România se consumă un burger

Anul trecut, românii au comandat un burger la fiecare trei secunde, cele mai multe comenzi fiind plasate din București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, arată un studiu recent.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Burgerului, care se celebrează pe 28 mai, Glovo prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de burgeri, notează antena3.ro.

Astfel, în 2022, prin această platformă, în România au fost livrați 9.229.640 de burgeri, acest preparat fiind pe primul loc în topul preferințelor utilizatorilor, urmat de shaorma și pizza. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă față de anul 2021, de 40%. 

253 de burgeri pe minut, pe 28 februarie 2022

Minutul de aur al anului în ceea ce privește consumul de burgeri a fost înregistrat la data de 28 februarie 2022, la ora 9.44, moment în care românii au comandat 253 de burgeri pe minut.

Conform Mediafax, românii au obiceiul de a comanda pentru cină burger. România ocupă astfel locul al treilea la nivel global în ceea ce privește consumul de burgeri din rețeaua Glovo de 25 de țări.

Recordul absolut al numărului de burgeri comandați pe parcursul întregului an îi revine unui sucevean care a comandat în medie 2 burgeri și jumătate pe zi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati