Victory Horses este o poveste de familie construită din dorința de a oferi experiențe unice în care natura și calul sunt principalii protagoniști. La doar jumătate de oră de București, în Izvorani, turiștii și localnicii se bucură de culorile toamnei şi de vremea frumoasă, la galop, iar copiii și tinerii vin să deprindă tainele călăriei și să aibă parte de relaxare.
Centrul de echitație Victory Horses dorește să ofere atât copiilor cât și adulților o oază de relaxare și comuniune cu natura, un spațiu de dezvoltare armonioasă în care agitația să fie înlocuită de curiozitate legată de cai și emoție.
Centrul este cunoscut deja în rândul iubitorilor de cai, mari și mici, precum și a celor care iubesc să fie aproape de natură. În plus, copiii sunt din ce în ce mai prezenți la diversele tabere tematice pe care le organizează Victory Horses.
Centrul desfăşoară o gamă largă de activităţi: cursuri de echitație, plimbări cu caii prin pădurea aflată la 10 minute distanță, terapie prin intermediul cailor pentru adulți și copii sau sedințe foto cu cai.
De asemenea, Victory Horses organizează tabere de echitație pentru copii și adolescenți, care pun în valoare creativitatea celor mici, ajută la dezvoltarea armonioasă și la crearea unei adevarate legături cu calul.
- Timp de câteva zile, copiii învață să îngrijească caii și să îi echipeze, fac antrenamente în manej (n.r. loc special amenajat unde se dresează sau se antrenează caii, unde se învață călăria), pleacă în plimbări călare la pădure și participă în fiecare zi la activități creative cu diverse materiale, având ca element central calul.
”Un mare avantaj este că avem atât manej cât și pădure, iar în felul acesta se vede diferența între comportamentul calului în mediul dictat de om și comportamentul său în mediul lui natural. În pădure calul se comportă aproape de starea lui naturală, e mai relaxat, e mai în elementul lui”, a explicat pentru News Bucuresti Amalia Cristea, CEO & Founder Victory Horses.
În plus, seara au loc momente de teatru, karaoke și adevărate campionate cu jocuri de societate.
- Aladin, Ares, Oreo, Puiu, Rudy și Stelu, fiecare dintre căluţii centrului are în spate o poveste. Ei au fost salvaţi şi recuperaţi fizic şi psihic după diverse traume, iar acum așteaptă să oferă bucurie oricărei persoane cu care interacţionează.
- ”Suntem foarte flexibili în ceea ce privește cursul de manej. Cei interesați pot veni să ia câte o oră, atunci când au timp, pe bază de programare. Uneori, daca avem liber în ziua respectivă s-a întâmplat să intre lumea din stradă și să poată călări”, a precizat fondatoarea Victory Horses.
- O ședință de manej durează circa 60 de minute, cu elemente de teorie, plus bonding cu calul prin atingere și țesălat. În plus, după cursul de călărie există posibilitatea ca cei interesați să rămână la Victory Horses, să mai stea cu caii sau să plece în plimbare prin împrejurimi.
- Fie că vin la cursurile de călărie, în tabere sau optează pentru plimbările prin pădure, cei care trec pragul Victory Horses simt că fac parte dintr-o mare familie. ”Am avut persoane care au venit pentru o oră de călărie și au stat aproape o zi întreagă cu noi”, a completat Amalia Cristea.
- De asemenea, la centrul de echitație se poate opta și pentru terapia cu cai, care are multiple efecte atat pe plan psihic, cat si fizic, iar beneficiile sale sunt recunoscute de tot mai multi terapeuți. Pot folosi acest tip de terapie de la persoane cu probleme de comportament sau de gestionare a emotiilor care au trecut prin situatii nefericite, pana la copii cu dizabilitati motorii, autism, Sidrom Down, de relationare, etc.