La galop prin Izvorani. Natură și relaxare alături de cai la centrul de echitație Victory Horses – FOTO

Victory Horses este o poveste de familie construită din dorința de a oferi experiențe unice în care natura și calul sunt principalii protagoniști. La doar jumătate de oră de București, în Izvorani, turiștii și localnicii se bucură de culorile toamnei şi de vremea frumoasă, la galop, iar copiii și tinerii vin să deprindă tainele călăriei și să aibă parte de relaxare.

Centrul de echitație Victory Horses dorește să ofere atât copiilor cât și adulților o oază de relaxare și comuniune cu natura, un spațiu de dezvoltare armonioasă în care agitația să fie înlocuită de curiozitate legată de cai și emoție.

Centrul este cunoscut deja în rândul iubitorilor de cai, mari și mici, precum și a celor care iubesc să fie aproape de natură. În plus, copiii sunt din ce în ce mai prezenți la diversele tabere tematice pe care le organizează Victory Horses.

Foto: Facebook / Victory Horses

Centrul desfăşoară o gamă largă de activităţi: cursuri de echitație, plimbări cu caii prin pădurea aflată la 10 minute distanță, terapie prin intermediul cailor pentru adulți și copii sau sedințe foto cu cai.

De asemenea, Victory Horses organizează tabere de echitație pentru copii și adolescenți, care pun în valoare creativitatea celor mici, ajută la dezvoltarea armonioasă și la crearea unei adevarate legături cu calul.

  • Timp de câteva zile, copiii învață să îngrijească caii și să îi echipeze, fac antrenamente în manej (n.r. loc special amenajat unde se dresează sau se antrenează caii, unde se învață călăria), pleacă în plimbări călare la pădure și participă în fiecare zi la activități creative cu diverse materiale, având ca element central calul.

”Un mare avantaj este că avem atât manej cât și pădure, iar în felul acesta se vede diferența între comportamentul calului în mediul dictat de om și comportamentul său în mediul lui natural. În pădure calul se comportă aproape de starea lui naturală, e mai relaxat, e mai în elementul lui”, a explicat pentru News Bucuresti Amalia Cristea, CEO & Founder Victory Horses.

Foto: Facebook / Victory Horses

În plus, seara au loc momente de teatru, karaoke și adevărate campionate cu jocuri de societate.

În acest moment Victory Horses deține 6 cai de rase diferite, foarte blânzi, potriviți pentru lecțiile de echitație sau pentru plimbările în natură.
  • Aladin, Ares, Oreo, Puiu, Rudy și Stelu, fiecare dintre căluţii centrului are în spate o poveste. Ei au fost salvaţi şi recuperaţi fizic şi psihic după diverse traume, iar acum așteaptă să oferă bucurie oricărei persoane cu care interacţionează.
Centrul este deschis de marți până duminică, iar în weekend se alternează manejul cu taberele, atelierele sau petrecerile.
  • ”Suntem foarte flexibili în ceea ce privește cursul de manej. Cei interesați pot veni să ia câte o oră, atunci când au timp, pe bază de programare. Uneori, daca avem liber în ziua respectivă s-a întâmplat să intre lumea din stradă și să poată călări”, a precizat fondatoarea Victory Horses.
Pasionații pot achiziționa abonamente (10 ședințe) unde primesc și o ședință gratuită. Abonamentul poate fi utilizat fără limită de timp.
  • O ședință de manej durează circa 60 de minute, cu elemente de teorie, plus bonding cu calul prin atingere și țesălat. În plus, după cursul de călărie există posibilitatea ca cei interesați să rămână la Victory Horses, să mai stea cu caii sau să plece în plimbare prin împrejurimi.
Foto: Facebook / Victory Horses
În afară de cursurile de echitație, la mare căutare la Victory Horses sunt plimbările în natură cu calul. Astfel, ai posibilitatea să te detașezi de stresul cotidian și, pentru câteva ore, să te plimbi prin natură, cu atenția concentrată într-o singură direcție.
  • Fie că vin la cursurile de călărie, în tabere sau optează pentru plimbările prin pădure, cei care trec pragul Victory Horses simt că fac parte dintr-o mare familie. ”Am avut persoane care au venit pentru o oră de călărie și au stat aproape o zi întreagă cu noi”, a completat Amalia Cristea.
Foto: Facebook / Victory Horses
În afară de taberele pentru cei mici, fondatorii Victory Horses organizează evenimente dedicate diferitelor sărbători. Astfel, de Halloween cei mici au fost invitați la ateliere de decorat dovleci, pe care le-au alternat cu plimbări pe cal sau în căruță.
  • De asemenea, la centrul de echitație se poate opta și pentru terapia cu cai, care are multiple efecte atat pe plan psihic, cat si fizic, iar beneficiile sale sunt recunoscute de tot mai multi terapeuți. Pot folosi acest tip de terapie de la persoane cu probleme de comportament sau de gestionare a emotiilor care au trecut prin situatii nefericite, pana la copii cu dizabilitati motorii, autism, Sidrom Down, de relationare, etc.
Astfel, Victory Horses îi așteaptă pe toți iubitorii de cai la Izvorani, să experimenteze plimbări în pădurea Snagov, inițiere în echitație sau sesiuni pentru avansați în manej.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati