La Piaţă. Revuluţia şi Oedipe, în cea de-a doua săptămână din februarie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti prezintă, în cea de-a doua săptămână a lunii februarie, dipticul La piaţă. Revuluţia (format din baletul La Piaţă de Mihail Jora şi opera Revuluţia de Adrian Iorgulescu) şi opera Oedipe de George Enescu.

Miercuri, 7 februarie, ora 18:30, vă propunem dipticul La piaţă. Revuluţia – format din baletul La Piaţă de Mihail Jora şi opera Revuluţia de Adrian Iorgulescu -, în regia lui Alexandru Nagy. Noutatea excepţională a acestei producţii constă în faptul că Opera Naţională Bucureşti – susţinută de Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical Ludovic Spiess si Asociaţia ENVIRON – a pus în scenă prima producţie de operă şi balet realizată din materiale reciclate. Spectacolul îşi propune să fie o călătorie în timp (prin cei 33 de ani care au trecut de la Revoluţia din Decembrie 1989). Pornind de la ideea că o revoluţie se consumă întotdeauna într-o piaţă publică, regizorul Alexandru Nagy şi coregrafa Sandra Mavhima au reconstituit un univers dramatic care ne înfăţişează propria noastră istorie recentă.

Vineri (9 februarie) şi duminică (11 februarie), ora 18:00, vor avea loc două spectacole ale operei Oedipe de George Enescu. La prima reprezentaţie, în 1936, la Paris, Oedipe a fost considerată un punct de cotitură în istoria operei. Este unanim considerată a fi singura capodoperă de rezonanţă internaţională a artei lirice româneşti. Cu o partitură complexă şi impunătoare, George Enescu a creat o fabuloasă experienţă sonoră, prin care a reuşit să îmbine influenţe din muzica românească tradiţională cu tehnici muzicale avansate ale secolului XX. Această monumentală lucrare operează cu un spectru larg de emoţii şi tehnici componistice, în timp ce aduce în prim-plan arhicunoscutul mit tragic al lui Oedip, într-o manieră care păstrează proaspătă, până astăzi, relevanţa acestuia.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati