Lacul Lebedelor, cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor, pe scenă Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30, spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, scrie Ziare.com.

Regia și coregrafia poartă semnătură lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va află maestrul Iurie Florea.

Legendă despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.

Coregraful Gheorghe Iancu, despre spectacolul de pe scenă Operei Naționale București: „Am crescut și am visat cu Lacul lebedelor. Nu știu ce mă fascina… poate măiestria coregrafului Oleg Danovski, dansatorii sau toate împreună.

Cred că tradiția atrage foarte tare publicul fiindcă ce am ales să mențîn din versiunea clasică este capodoperă, deci nemuritoare. Am considerat că este foarte bine să plasez spectacolul în epoca în care a trăit Ceaikovski. Este o epoca foarte elegantă, după părerea mea. Am fost foarte interesat de istoria ultimului țar rus și am găsit că este o legătură foarte bună din punct de vedere muzical. Putem să-i spunem balet neoclasic, dar are și zone moderne. Niciodată nu am dorit să pun o ștampila stilistică.

Pentru mine stilul trebuie să fie subjugat ideii. Ideea primează. Stilul se definitivează din mers. Erotismul este ceva ce îmi aparține. Este greu să vorbești despre sine, dar întotdeauna senzualitatea și erotismul au făcut parte din expresia mea artistică, că om și că dansator, și au un mare impact în viață mea, în tot ce am făcut, însă cu precădere în teatru.”

Următoarea reprezentație va avea loc sâmbătă, 1 februarie 2020, începând cu ora 18:30.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casă de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 – 13:00 și 14:00 – 19:00).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati