Laptele se va ieftini de la 1 mai, anunță ministrul Petre Daea

Planul prin care prețul laptelui ar putea să scadă în următoarele luni a fost anunţat, joi, de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Cei doi oficiali au anunţat planul de ieftinire a laptelui înainte de ședința de Guvern.

„Dacă laptele pleacă la 2 lei, cum ajunge la 10 lei? (…) Am ajuns la concluzia că nu-i prea bine”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, înainte de ședința de Guvern

În urma discuțiilor pe care autoritățile le-au avut cu fermierii și comercianții s-a convenit că reducerea prețului laptelui să se facă în baza unui plan agreat de toate părțile implicate.

Conform planului, procesatorii ar putea reduce prețul cu 10%, iar comercianții vor face aceeași reducere, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Mecanismul ar trebui să intre în vigoare la 1 mai și va funcționa șase luni, potrivit Mediafax.

În paralel, experții vor lucra la realizarea unei strategii pe termen lung. În acest sens, un grup de lucru din care vor face parte fermieri și procesatori se va înființa la Ministerul Agriculturii, a precizat Daea.

1. Modificarea schemei de sprijin – 10% din valoarea producţiei pentru ceea ce se procesează în România.

2. Preţul laptelui: Obiectivul este reducerea preţului la raft cu 20% pentru laptele mai scump de 7 lei/litru produs în România cu grăsimi 1,5% şi 3% (10% suportă procesatorii şi 10% retailerii).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati