Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc în acest weekend în Ilfov

Județul Ilfov a fost gazda celui mai important eveniment care facilitează interacțiunea dintre cercetători, studenți pasionați de antreprenoriat și fondatori de start-up-uri, Laser Valley Innovation Bootcamp, anunță Ștefan Rădulescu, vicepreședintele CJ Ilfov.

Participanții la eveniment au avut ocazia să discute în aceste zile despre inovare și inițiative de dezvoltare în domenii precum sănătate, educație, mediu, servicii publice, patrimoniu cultural și recreere.

  • În total, peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți s-au așezat la discuții, în echipe.

”La evenimentul de lansare, am vorbit despre colaborarea dintre zona de educație/cercetare, cea de business și autoritățile locale, de sprijinul pe care îl putem acorda pentru ca antreprenorii să poată beneficia de inovare, iar munca cercetătorilor să fie fructificată, astfel încât să dezvoltăm regiunea împreună”, a precizat Rădulescu.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judetean Ilfov susține cercetarea și inovarea prin facilitarea accesării de fonduri. Având în pregătire proiectul ”Parcul Științific și Tehnologic Măgurele Science Park” cu o alocare de 74 de milioane de euro prin Programul Regional București-Ilfov 2021-2027, aprobat de Comisia Europeană.

Obiectivul principal este dezvoltarea unui centru de cercetare de ultimă generație la #Măgurele, care va veni în completarea resurselor științifice și tehnologice deja existente: nouă institute publice de cercetare, Facultatea de Fizică a Universității din București, ELI-NP și alte 43 de infrastructuri de cercetare, cu peste 1.000 de cercetători și aproximativ 1.000 de persoane personal suport.

Laser Valley Innovation Bootcamp este inițiativa Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în parteneriat cu BCR și cu suportul Asociației ,,Măgurele Science Park”, al Comunității Launch și al rubricii ”Ora de Știut”.

Evenimentul a avut loc la Conacul Oteteleșanu din Măgurele, în perioada 15-17 iunie.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati