Laura Codruța Kovesi, inclusă într-un top al personalităților care au marcat Uniunea Europeană

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a fost inclusă de publicația franceză Capital într-un top al personalităților care au marcat Uniunea Europeană. În topul publicației franceze sunt părnții fondatori ai UE, Robert Schuman, Altiero Spinelli, Jaques Delors, dar și personalități europene ca Borislaw Geremek, Vaclav Havel, Ana Palacio, Margrethe Vestager, Simone Veil și Kaja Kallas.

Despre Laura Codruța Kovesi, publicația scrie următoarele:

  • <<Născută în România în 1973, Laura Kövesi este renumită pentru lupta sa împotriva corupției și a criminalității financiare. În calitate de șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România, ea a obținut succese recunoscute la nivel internațional, în ciuda dezbaterilor politice. În 2019, ea a devenit primul procuror-șef al Parchetului European, consolidând acțiunea anticorupție la nivel european. „Acest parchet are misiuni foarte importante, deoarece este responsabil de anchetarea evazioniștilor fiscali, a fraudatorilor de subvenții europene și a celor care fraudează achizițiile publice”, explică Elise Bernard.>>

Mai mulți politicieni din România au declarat în ultimul an că șefa Parchetului European se pregătește de o candidatură la prezidențiale în România. Laura Codruța Kovesi a negat în mod repetat că ar dori să candideze.

Contactată de G4Media.ro, Kovesi a declarat: ”Repet ceea ce am spus cu privire la acest subiect: Eu nu voi candida! Oamenii nu vor să voteze fantome, nu vor să discute despre fantome ci despre candidați reali, despre proiecte reale. Iar dacă în continuare se discută despre fantome este îngrijorător pentru democrație.”

sursa: G4Media.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati