„Lecţia de istorie vie” la Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Filiala Bucureşti a Asociaţiei „Terra Dacica Aeterna” organizează „Lecţia de istorie vie”, sâmbătă, 12 octombrie 2019, începând cu ora 10.00. în cadrul expoziţiei Copia Columnei lui Traian.

Evenimentul va avea loc la la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr.12, Bucureşti, au anunţat luni organizatorii, care îşi propun să popularizeze istoria antică a României în rândul elevilor. Astfel, la eveniment au fost invitaţi elevi de la mai multe şcoli din Bucureşti, precum Şcoala Gimnazială ,,Sfânta Treime” şi Liceul Teoretic „Hristov Botev”.

Echipaţi în daci şi romani, membrii Asociaţiei „Terra Dacica Aerterna” vor susţine în faţa participanţilor o lecţie de istorie „aplicată”. Astfel, elevii pot vedea pe viu cum arăta un legionar roman sau un războinic dac şi pot înţelege scopurile pentru care unele arme şi coifuri aveau anumite forme şi utilizări. Totodată, membrii „Terra Dacica Aeterna” vor susţine mai multe ateliere meşteşugăreşti, dintre care le amintim pe cele de prelucrare a osului şi a cornului, ţesătorie, pielărie, metaloplastie sau jocuri romane. La finalul „lecţiei de istorie vie”, elevii din şcolile menţionate vor participa la concursuri cu premii, constând in cărţi, replici de monede şi jocuri PC.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii MNIR vor susţine ghidaje în cele două expoziţii permanentę: Copia Columnei lui Traian şi Tezaurul Istoric. O atenţie deosebită va fi acordată demersurilor care au avut ca scop recuperarea brăţărilor dacice, precum şi a numeroaselor obiecte de podoabă şi tezaure monetare care au fost ilegal scoase din ţară.

Cu prilejul acestui eveniment se va realiza o expoziţie temporară cu artefacte geto-dacice aflate în depozitele muzeului: o camaşă de zale, o spadă de tip celtic, o sica şi un coif.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati