Lecții de yoga pentru beneficiarii Centrului de zi pentru Persoane Vârstnice „Basarabia” – FOTO

Beneficiarii Centrului de zi pentru Persoane Vârstnice ”Basarabia”, din Sectorul 2, au primit lecții de yoga de la Bhalchandra Dhekane, profesor de cultură indiană, în urma unui parteneriat între Ambasadei Indiei în România și DGASPC Sector 2.

În data de 7 noiembrie 2022 a avut loc la Centrul de zi pentru Persoane Vârstnice „Basarabia”, situat în Bld. Basarabia nr. 96, Sector 2 prima întâlnire a domnului Bhalchandra Dhekane, profesor de cultură indiană, specialist în yoga, cu beneficiarii centrului, arată Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 într-o postare pe Facebook.

”Ședința de yoga a fost posibilă prin amabilitatea Ambasadei Indiei în România care a încheiat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 o convenție de colaborare ce are ca obiect derularea unor ședințe gratuite de yoga adresate copiilor cu vârsta peste 8 ani și adulților din patru centre aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 2.”, transmite sursa citată.

Yoga, o metodă tradiţională indiană, practicată de mai bine de 5.000 de ani, ca o combinare între exerciții fizice și meditație are numeroase efecte pozitive, care să te ajute pentru o mai bună relaxare, conştientizare şi dezvoltare armonioasă a personalității.

Există multe tipuri și stiluri diferite de practică yoga, ceea ce o face potrivită pentru aproape oricine. Yoga este o activitate fizică ideală pentru seniori, deoarece are un impact redus asupra organismului și poate fi modificată cu recuzită pentru diferite abilități. Practicanții de yoga experimentează multe beneficii pentru sănătatea mentală și fizică, inclusiv întărirea oaselor, reducerea stresului, îmbunătățirea somnului și scăderea durerii și a riscului de depresie.

În plus, îmbunătățește forța, flexibilitatea, mobilitatea și echilibrul, ajutând la prevenirea căderilor la persoanele vârstnice.

Știindu-se faptul că mișcarea zilnică este un adjuvant puternic în menținerea stării de sănătate fizică și psihică la orice vârstă, acest eveniment vine în completarea activităţilor pentru menținerea sănătății – gimnastică de întreținere pentru vârsta a III-a, acțiuni de screening medical, care se desfășoară permanent în cadrul centrului și va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii seniorilor din comunitatea sectorului 2, precum și la dezvoltarea serviciilor oferite în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice „Basarabia”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati