Lecții gratuite de autopalpare a sânilor pentru bucureștence

De astăzi până pe 17 octombrie, bucureștencele pot învăța cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect. Lecțiile au loc în Centrul Comercial Carrefour Orhideea și fac parte din campania  „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”.

Proiectul se află la a treia ediție și își propune să ajute femeile să înțeleagă că prevenția în cancerul de sân începe acasă.

Programul lecțiilor de autopalpare a sânilor este următorul:

13-15 octombrie, 14:00 – 20:00

16-17 octombrie, 10:00 – 20:00

Studente la facultatea de Medicină din București vor învăța femeile cum să își facă autopalparea sânilor cu ajutorul unor mulaje anatomice sub formă de sâni şi al unui clip video.

„Un alt pas important în prevenția cancerului de sân este programarea la ecografie (până în 40 de ani) sau la mamografie (după 40 de ani). Această programare ar trebui să fie un obicei firesc, așa cum îți serbezi ziua de naștere, de pildă! Ecografia mamară nu doare, nu este neplăcută, nu este periculoasă, nu este invazivă, nu trebuie să faci pregătiri speciale pentru ea și poate fi cel mai frumos gest de iubire față de tine și cei dragi.” spune Cosmina Grigore, președinta Asociației Imunis.

De altfel, și Cezar Irimia, președintele FABC, atrage atenția că diagnosticarea și tratamentele oncologice trebuie să continue și în timpul pandemiei.

”Cancerul nu așteaptă să treacă pandemia. Femeile care suspectează un cancer de sân trebuie să vină cu încredere la spital, iar cele diagnosticate deja, trebuie să aibă acces la tratament în condiții optime.”, a explicat acesta.

 Pentru informații suplimentare despre cancerul de sân, accesați www.canceruldesan.ro

Are nevoie de tine. Vorbește cu ea” este o campanie de prevenție a cancerului mamar, aflată la a treia ediție, dezvoltată de Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică (SRCGO), Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), Asociația Imunis și sprijinită de Roche.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati