Legea offshore va fi adoptată miercuri, 18 mai. ”La sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră”

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat că legea offshore va fi adoptată miercuri, 18 mai. ”La sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră care va intra în sistem”, a spus prim-ministrul.

Ciucă a anunțat că efectul se va vedea imediat, fiind vorba de investiția Black See Oil and Gas în Marea Neagră.

El a precizat că ”au fost luate măsuri concrete, avem certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile să putem să deveni independenți din punct de vedere energetic”.

Principalele declarații ale lui Nicolae Ciucă:

– ”Măsurile politice au fost de fiecare dată discutate în coaliție și susținute atât de PNL cât și de PSD și UDMR. Au fost discuții deschise bazate pe argumente, care s-au concretizat în măsuri guvernamentale. Ne bucurăm să vorbim despre această creștere economică, 6,5% față de trimestrul similar al anului trecut, 5,2% față de trimestrul precedent. Guvernul a fost o roată motrică care a susținut activitatea dumneavoastră”.

– ”În ce privește resursele de gaze, azi se va aproba legea offshore în Parlamentul Românei, vom crea astfel predictibilitatea și posibilitatea ca investițiile în on shore și off shore să demareze. Prima investiție va demara luna viitoare, Black See Oil and Gas în Marea Neagră. La sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră care va intra în sistem”.

– ”La nivelul OMV Petrom și Romgaz există proiectele asigurate ca nu mai târziu de 2026 să avem resursa de gaz necesară atât pentru asigurarea independenței pentru consumul public și ramuri în industria petrochimică și de ce nu să exportăm gaz.

Pregătim o schemă de ajutor de stat pentru pregătirea și recalificarea angajaților pentru asigurarea creșterii performanțelor digitale

Este nevoie ca această pregătire să se întâmple cu orice cetățean al țării, pentru a putea beneficia de oportunitățile pe care le oferă transformarea digitală”.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati